Ce reprezinta asigurarea creditelor comerciale?

 

 

Asigurarea creditelor comerciale va protejeaza afacerea fata de riscul neplatii datoriilor comerciale. Se asigura ca toate facturile dumneavoastra vor fi incasate si va va permite sa gestionati cu incredere riscurile comerciale si politice ale comertului

In timp ce asigurarea creditelor comerciale compenseaza pierderile cauzate de neplata datoriilor comerciale, scopul final este acela de a ajuta compania dumneavoastra sa evite pierderile catastrofale si sa isi imbunatateasca profitabilitatea. Cheia este de a detine cele mai valoroase informatii despre companii, sectoare de activitate si tendinte economice pentru evitarea si reducerea pierderilor.
 

CUNOSTINTELE INSUFICIENTE, SURSA FACTURILOR NEPLATITE


 
Facturile neplatite pot reprezenta pana la 35% din activele unei companii facandu-le vulnerabile la pierderi in cazul in care clientii nu reusesc sa le plateasca. Stim ca multe facturi neplatite sunt cauza cunostintelor insuficiente in legatura cu solvabilitatea clientilor.

Cunostintele noastre va vor ajuta sa alegeti clienti, piete si limite de credit potrivite pentru a evita si minimiza riscul de neplata a datoriilor comerciale. Ca si rezultat, veti avea o mai mare incredere in privinta extinderii creditelor comerciale acordate clientilor actuali si in urmarirea unor noi clienti mai mari, care altfel ar parea mult prea riscanti. In cazul in care clientii dumneavoastra nu vor plati, va vom despagubi pentru facturile neincasate si vom proceda la colectarea imediata a creantelor​.
Orice companie care vinde cu plata la termen poate beneficia de asigurarea creditelor comerciale. Clientii nostri fac parte din toate sectoarele de activitate economica si sunt de toate marimile. Companiile din majoritatea sectoarelor de activitate folosesc asigurarea de credite comerciale pentru a spori succesul companiei lor.


Exemplu pentru asigurarea creditelor comerciale


Daca marja de profit a unei companii este de 5% si un client datoreaza $100.000, compania va trebui sa produca vanzari aditionale de $ 2.000.000 pentru a compensa profiturile pierdute.
 
O polita de asigurare a creditelor comerciale ajuta la gestionarea creantelor si va despagubeste in caz de neplata. Cel mai important este ca fluxul de numerar pierdut ar putea fi devastator. Neincasarile slabesc compania dumneavoastra si reduc capacitatea de investitii.

​​​​​​​